14 انواع مصدومیت های فوتبال: از پیچ خوردگی زانو تا …

آسیب زانو در فوتبال
آناتومی زانو و وظیفه ی آن به نوعی است که به دلیل تحمل فشار وزن بدن و اهمیت فوق العاده ی آن در راه رفتن، سبب شده تا آسیب زانو به خصوص در فوتبال بسیار شایع باشد ضمن اینکه فوتبال ورزشی تماسی است و بزرگترین مفصل بدن و در عین حال آسیب پذیر آن را تشکیل می دهد.
برخی از انواع آسیب های شایع فوتبال را می توان به کمک عصا یا وسایل و تمرینات تقویتی رفع نمود ولی برای برخی دیگر از انواع آسیب زانو ممکن است نیاز به جراحی باشد.
ساختار و آناتومی زانو از استخوان، مینیسک، رباط، تاندون و عضلات تشکیل شده است و در نتیجه آسیب زانو در فوتبال می تواند انواع مختلفی داشته باشد که در این مطلب به آنها خواهیم پرداخت.
انواع آسیب زانو به بخش استخوانی آن، در فوتبال
از انواع مشکلات زانو که ممکن است در طی فعالیت ورزشی مانند فوتبال رخ دهد، به قسمت استخوانی آن می پردازیم که به شرح زیر می باشد:
انواع مصدومیت های فوتبال، از جمله موضوعاتی است که علاقمندان به ورزش سرگرم کننده فوتبال باید قبل از شروع آن اطلاعاتی را در مورد آنها کسب کنند. شایعترین انواع مصدومیت های فوتبال مربوط به زانو می باشد نظیر آسیب زانو در اثر ضربه، مصدومیت زانو، پیچ زانو، پیچ خوردگی زانو در فوتبال، درد بغل کشکک زانو، درد زانو بعد از فوتبال و … که در این مقاله به توضیح در مورد هر یک از این موارد می پردازیم.
-
پیچ خوردگی زانو:
پیچ خوردگی زانو از جمله آسیب هایی می باشد که در فوتبال به دلیل آسیب وارد شدن به رباط ها بروز می کند. از جمله علائمی که بعد از پیچ خوردگی زانو در فوتبال بروز می کند می توان به درد شدید زانو، سفت شدن مفصل زانو و التهاب و قرمزی آن اشاره کرد. این عارضه ممکن است سبب درد زانو بعد از فوتبال (درد زانو در فوتبال) هم شود. پیچ خوردن زانو در فوتبال از آسیب های زانو در فوتبال است.
-
شکستگی پایدار:
شکستگی پایدار یکی دیگر از انواع مصدومیت های فوتبال است. در این نوع شکستگی زانو که در بیشتر مواقع به دلیل آسیب زانو در اثر ضربه بروز می کند، جابجایی صورت نگرفته به همین دلیل به آن شکستگی پایدار گفته می شود. در این نوع شکستگی دو قسمت استخوان که محل شکستگی هستند از هم فاصله ندارند و در تراز با یکدیگر قرار دارند.
-
شکستگی همراه با جابجایی:
نوع دیگر مصدومیت فوتبالی، شکستگی زانو همراه با جابجایی است. در این نوع شکستگی همانطور که از اسم آن مشخص می باشد، استخوان ها بعد از شکستن از محل شکستگی از هم فاصله می گیرند و دیگر در یک تراز قرار ندارند. در این حالت برای تراز کردن استخوان ها نیاز به عمل جراحی می باشد.
-
درد بغل کشکک زانو:
درد بغل کشکک زانو یکی دیگر از انواع مصدومیت زانو است که مانند پیچیدن زانو از جمله دردهای شایع زانو می باشد. این درد ممکن است به دلیل عوامل مختلفی نظیر وارد شدن ضربه به زانو بروز کند مانند پیچیدن زانو در فوتبال.
-
شکستگی کشکک زانو:
یکی از انواع آسیب زانو در فوتبال مربوط به کشکک می باشد که بخش سپر مانند جلوی زانو است که وظیفه ی حفاظت آن در برابر ضربات خارجی را بر عهده دارد. اگر ضربه ای که در طی فوتبال به آن وارد شود خیلی شدید باشد می تواند سبب شکستگی کشکک شود.(شکستن زانو در فوتبال) علائم شکستگی زانو از این نوع شامل؛ درد و ورم شدی، ناتوانی در راه رفتن، ناتوانی در خم کردن زانو و جمع شدن خون به شکل ملموس در زیر پوست می باشد.
- در رفتگی زانو:
در این نوع از آسیب زانو، معمولا اگر آسیب وارد شده به بخش استخوانی زانو در فوتبال بسیار شدید باشد، رباط های زانو پاره شده و استخوان های آن نسبت به ران جابجا می گردند . خود زانو نیز تغییر شکل پیدا می کند. علائم آن نیز شامل؛ ورم زانو در اثر ضربه، تغییر شکل دادن زانو، درد بسیار شدید، ناتوانی در لمس کردن زانو و اختلالات حسی و حرکتی می باشد.
-
شکستگی کاسه ی زانو:
در این نوع از آسیب زانو، که ممکن است در اثر ضربه ی مستقیم و شدید پا به زانو حادث شود، یا ترک افقی در طول کشکک ایجاد می شود و یا شکستگی آن به صورت چند تکه شدن آن خواهد بود. در هر صورت علائم این نوع از شکستگی شامل عدم توانایی در خم کردن زانو و راه رفتن بوده و درد شدید و خون مردگی نیز حس خواهند شد.
انواع آسیب زانو به بخش مینیسک آن، در فوتبال
آسیب به مینیسک زانو یا غضروف نیمه هلالی نیز در دسته ی انواع آسیب زانو می باشد که بیشتر در ورزش های با برخورد زیاد مانند فوتبال رخ می دهد.
آسیب به مینیسک می تواند از نوع داخلی و خارجی باشد که نوع داخلی همراه با آسیب به رباط بوده و تا حدود 5 برابر نیز شایع تر است. اگر از نوع داخلی باشد معمولا با احساس درد در سمت داخل، قفل شدن زانو، ضعیف شدن عضله ی 4 سر و درد هنگام چرخش پا همراه است. ولی اگر آسیب از نوع خارجی باشد معمولا با حس درد در سمت خارجی، قفل شدگی زانو، تجمع مایع مفصلی و حس درد هنگام باز کردن مفصل زانو همراه است.
نوع دیگر آسیب زانو در بخش مینیسک، از نوع پارگی آن است که برای مشخص نمودن شدت آن از 1 تا 4 درجه بندی می گردد که هر چه میزان پارگی شدید تر باشد درجه ی آن نیز بالاتر خواهد بود. معمولا نیز هنگامی پارگی مینیسک اتفاق می افتد که در حین انجام فوتبال زانو تاب بخورد و یا هنگام چرخش روی پاشنه افراد به یکدیگر برخورد کنند. علائم آن نیز در غالب موارد شامل درد، سفتی، تورم، قفل شدگی زانو و محدودیت حرکتی است.
انواع آسیب زانو به بخش رباط آن، در فوتبال
آسیب زانو در طی ورزش هایی مانند فوتبال امکان دارد رباط های آن نیز دچار ضربه و آسیب دیدگی شوند. به طور کلی زانو از 4 نوع رباط به نام های ACL و PCL (با نقش عقب و جلو کردن و چرخش زانو)، و MCL و LCL (با نقش ثبات داخلی و جانبی زانو) تشکیل شده است. آسیب دیدگی زانو در فوتبال بسیار شایع است.
علل بروز آسیب زانو در بخش رباطی آن می تواند شامل آسیب زانو در دویدن، آسیب بخش تحتانی هنگام زمین خوردن، ضربه به سمت خارجی زانو و ضربه به بخش جلویی زانو باشد. معمولا در اثر این نوع آسیب تورم و قرمزی شدید رخ داده و درد شدیدی نیز احساس می گردد و توانایی خم کردن و عقب و جلو نمودن مفصل زانو سلب می شود.
انواع آسیب زانو به بخش تاندون آن، در فوتبال
هنگام آسیب زانو در ورزش هایی مانند فوتبال که در دسته ی ورزش های تماسی نیز قرار می گیرد، ممکن است تاندون های زانو نیز آسیب ببینند. به طور کلی نقش تاندون ها اتصال عضلات به استخوان می باشد.
تاندون های مهمی که در زانو قرار دارند شامل تاندون 4 سر ران و تاندون پاتلا می باشند که به ترتیب سبب اتصال ماهیچه ی 4 سر ران به کشکک و اتصال کشکک زانو به استخوان درشت نی می گردند. از علائم آن نیز می توان به تضعیف و لاغر شدن عضله ی 4 سر ران، جدا شدن کشکک زانو به همراه درد و ورم شدید اشاره نمود.
همچنین هنگام فوتبال بازی کردن به دلیل اینکه ورزش پر برخوردی می باشد، عضلات زانو نیز می توانند دچار آسیب دیدگی و حتی پارگی شوند که از علائم آن احساس درد شدید، ورم و خون مردگی در زیر پوست می باشد.
آسیب و مصدومیت زانو در فوتبال
مصدومیت زانو در فوتبال مانند پیچ خوردگی زانو بسیار شایع است و به همین دلیل نیاز است تا با برخی از روش های درمان مصدومیت زانو آشنایی داشته باشید تا در مواقع لزوم به کار ببندید. در این مطلب ابتدا به معرفی روش هایی کلی برای درمان مصدومیت زانو می پردازیم و پس از درمان خانگی پیچ خوردگی زانو را شرح خواهیم داد.
-
درمان مصدومیت زانو:
هنگامی که آسیب زانو رخ می دهد باید چندین روش درمانی را بکار بگیرید تا از آسیب بیشتر به آن جلوگیری کنید. این روش ها عبارتند از؛
- استراحت زانو به منظور کاهش التهاب و کشش های بیشتر
- استفاده از یخ به منظور کم کردن ورم زانو توسط کیسه ی یخ
- ایجاد فشار موضعی توسط بانداژ به مفصل زانو
- بالا نگه داشتن آن هنگام رخداد آسیب زانو به منظور کاهش ورم و التهاب
- استفاده از داروهای ضد التهابی در صورت احساس درد شدید
-
درمان خانگی پیچ خوردگی زانو:
رگ به رگ شدگی یا پیچ خوردگی زانو معمولا در اثر کشیدگی یا پیچ خوردگی یک یا تعدادی از رباط های گفته شده در زانو رخ می دهند که حتی ممکن است به پارگی نیز برسد که در زمره ی آسیب زانو از نوع شایع قرار می گیرد. در این بخش قصد داریم تا درمان خانگی پیچ خوردگی زانو و درمان آسیب های مچ پا (درمان پیچ خوردگی زانو در فوتبال ) را برای شما عزیزان بازگو نماییم اما توجه داشته باشید که به هیچ وجه به این روش ها اکتفا نکرده و در موارد حاد حتما به پزشک مراجعه نمایید. این درمان های خانگی عبارتند از:
آب، سرکه و نمک
1 لیتر آب را به حالت جوش در بیاورید و پس از گذشت 20 تا 30 دقیقه، 2 قاشق چایخوری نمک و 1 لیوان سرکه را به آن اضافه نموده و به مدت 30 دقیقه زانوی خود را در آن قرار دهید. این شیوه را روزی 2 تا 3 بار تکرار کنید.
زردچوبه
زردچوبه با داشتن خواص ضد التهابی، آرام بخش و ضد درد خود برای آسیب زانو از نوع پیچ خوردگی بسیار مؤثر است. کافی است 2 قاشق غذاخوری زردچوبه را با 5 قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و به شکل خمیر بر روی زانو قرار دهید و 10 ساعت به آن زمان بدهید. یک هفته باید این شیوه را تکرار کنید تا علائم بهبودی را مشاهده نمایید. این روش یکی از موثر ترین راه ها برای درد قوزک پا نیز می باشد
آرنیکا
آرنیکا گیاهی با خواص درمانی است که هم خاصیت ضد اکسیدانی داشته و هم ضد التهابی که برای تسکین پیچ خوردگی بسیار مفید است. تنها لازم است تا 1 لیتر آب را به جوش آورده و 4 قاشق غذاخوری گل و برگ این گیاه را به آن اضافه نموده و اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه روی شعله ی خاموش بماند. سپس مخلوط حاصل را از صافی عبور داده و روزی دو بار نوش جان کنید. پس از آن شاهد اثرات درمانی آن روی آسیب زانو خواهید بود.
فلفل کاین
فلفل کاین به دلیل دارا بودن کپسایسین کاهش دهنده ی درد و تورم در زانوی پیچ خورده است. برای استفاده باید 1 لیوان آب جوش را با 1 قاشق چایخوری فلفل کاین ترکیب نموده و روزی سه بار بنوشید تا این نوع آسیب زانو برطرف گردد.
پیاز
کافی است تا 1 عدد پیاز رنده شده با 1 قاشق چایخوری نمک ترکیب نموده و قبل از خواب روی زانوی خود قرار دهید. پیاز با خواص ضد التهابی و تسکین دهنده ی درد خود، در درمان آسیب زانو از نوع پیچ خوردگی بسیار مؤثر است.
جمع آوری مطالب:
همانطور که مشاهده نمودید آسیب زانو در ورزش هایی مانند فوتبال بسیار شایع است و این آسیب به هر قسمتی از آن می تواند وارد شود که بر حسب مکان و شدت درمان متفاوتی نیز استفاده می گردد.
همیشه بهترین درمان پیشگیری است و بهتر است هنگام انجام ورزش های تماسی و پربرخورد تا حد امکان از ایجاد برخورد و بی احتیاطی پرهیز نموده و به خوبی بدن خود را آماده نگه دارید.
در مورد آسیب زانو و پیچ خوردگی آن درمان های خانگی نیز وجود دارند اما به هیچ وجه جایگزینی برای شرایط حاد نخواهند بود و تنها گزینه ی پیش روی شما، مراجعه به پزشک می باشد.