فواید و مضرات ! پیاده روی زیاد (نکاتی که باید رعایت کنید)

بسیاری از ما دوست داریم فرصتی برای پیاده روی زیاد داشته باشیم تا این فرصت را به عادتی برای داشتن زندگی و بدنی سالم تجربه کنیم. این ورزش هیچ هزینه ای را برای افراد در بر ندارد . نیز یکی از بهترین مکمل های سلامتی محسوب می شود. افرادی که در کلان شهرها زندگی مدرنی دارند نسبت به این موضوع آگاهی دارند که باید ساعاتی از فعالیت های روزانه ی خود را به پیاده روی اختصاص دهند. اما به طور دقیق نمی دانند که باید پیاده روی طولانی مدت داشته باشند یا مدت زمان کوتاه تری را برای انجام آن مدنظر داشته باشند. از طرفی انجمن قلب آمریکا یکی از عوامل تضمین کننده ی سلامت فردی را پیاده روی روزانه 7 کیلومتر اعلام کرده است. در این مقاله به بررسی فواید و مضرات پیاده روی زیاد می پردازیم تا با آگاهی داشتن نسبت به این موضوع، بدن سالم تری داشته باشیم.
https://farinshop.com/effect-of-walking-on-leg-muscles/
فواید پیاده روی زیاد بر سلامتی
با توجه به تاثیر مثبت پیاده روی زیاد و نیز سبک و کم هزینه بودن، افراد برای انجام این نوع ورزش تمایل زیادی از خود نشان می دهند. در ادامه به بیان فواید و تاثیراتی مثبتی که بر بدن می گذارد، می پردازیم:
- کارکرد مثبت مغز: طبق تحقیقات صورت گرفته، پیاده روی زیاد با تحریک هیپوکامپ از زوال عقل جلوگیری کرده و بدین ترتیب ابتلا به آلزایمر کمتر می شود. علاوه بر این، با توجه به ترشح هورمون اندروفین که به صورت مسکن در بدن عمل می کنند، سبب کاهش فشار ذهنی بر بدن شده و باعث القای آرامش در بدن می گردد. این ورزش به افرادی که دارای نشانه های افسردگی هستند نیز توصیه می شود. اگر برای افرادی که دچار افسردگی هستند این ورزش همراه با یک دوست صورت بگیرد، نتیجه ی آن تاثیر چند برابر در پی خواهد داشت.
- بهبود وضعیت بینایی: با انجام پیاده روی زیاد، فشار داخل چشم ها کاهش یافته و این امر سبب می شود که از آب آوردن چشم جلوگیری شود.
- کاهش میزان بیماری های قلبی: با انجام پیاده روی زیاد، فشار خون و میزان کلسترول در بدن کاهش یافته که سبب بهبود وضعیت گردش خون گشته و از ابتلای فرد به بیماری های قلبی و یا سکته ی قلبی جلوگیری می شود. معجزه پیاده روی بر روی کلسترول خود را در کوتاه ترین زمان خواهید دید
- بالا رفتن ظرفیت شش ها: با توجه به اینکه پیاده روی زیاد، یک ورزش هوازی می باشد، میزان گردش خون در بدن افزایش یافته و فرد نیازمند افزایش میزان اکسیژن ورودی به بدن و شش ها می باشد. با داشتن وضعیت تنفسی مناسب، سموم وارد شده از طریق شش ها به بدن، دفع شده و بیماری های تنفسی کاهش می یابند.
- تاثیر با پانکراس: جالب است بدانید که پیاده روی زیاد سبب تنظیم ترشح هورمون انسولین شده و همین امر سبب می شود که از ابتلا به دیابت جلوگیری شود.
- تاثیر بر گوارش: با درنظر گرفتن 30 دقیقه پیاده روی در طول روز، سبب تنظیم وضعیت گوارش و کارکرد مناسب روده ی بزرگ و بهبود وضعیت اجابت مزاج و رفع یبوست می گردد.
- بهبود وضعیت ماهیچه ها: با انجام پیاده روی زیاد، امکان کاهش وزن و سفت شدن ماهیچه ها افزایش می بابد. همچنین سبب قوی ساختن ماهیچه های چهار سر ران می شود. اگر در هنگام پیاده روی، مکان هایی مانند چمن و سربالایی را درنظر بگیرید امکان سوزاندن کالری در بدن افزایش یافته و رسیدن به کاهش وزن مطلوب آسان تر می شود. پیادروی در سربالایی یکی تمرین های اساسی برای بهبود وضعیت ماهیچه هامی باشد همچنین اگر در صورت وزیدن باد، مخالف جهت باد پیاده روی طولانی مدت انجام دهید نیز همین نتایج حاصل می شود.
- بهبود وضعیت استخوان ها و مفاصل: پیاده روی زیاد، سبب از بین رفتن توده های استخوانی شده و احتمال شکستن استخوان ها کاهش می یابد. همچنین سبب افزایش حرکات مفاصل شده و همین امر باعث کاهش درد مفاصل، خشکی و ورم آن می شود.
- تاثیر مثبت بر روی کمر: از آنجایی که پیاده روی ورزش سبکی محسوب می شود، سبب افزایش جریان خون در کمر شده و به انعطاف پذیری بیشتر کمر کمک می کند. افرادی که کمردرد دارند با انجام این ورزش می توانند میزان درد خود را کمتر کنند.
- کمک به جذب ویتامین D: ویتامین D در هنگام تابش خورشید بر سطح بدن ساخته می شود. اگر ساعت پیاده روی زیاد خود را طوری تنظیم کنید که روزانه 10 تا 15 در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرید سبب ساخته شدن مناسب این ویتامین در بدن خود می شوید.
- افزایش میزان جذب کلسیم در بدن: هنگامی که میزان ویتامین D برای افرادی که در مدت زمان پیاده روی زیاد افزایش یابد سبب می شود که میزان جذب کلسیم در بدن افزایش یابد.
تاثیر پیاده روی بر عضلات پا را در مقالات مطالعه نمایید
عوارض پیاده روی زیاد بر بدن
آسیب هایی و عوارض پیاده روی طولانی مدت ممکن برای فرد مشکلاتی را به همراه داشته باشد که با آگاهی داشتن نسبت به آن ها می توان شدت را کم تر و یا به صورت کامل برطرف کرد که در ادامه به بیان آن می پردازیم:
بروز تاول: انتخاب نادرست کفش برای پیاده روی زیاد و یا عرق کردن پا در کفش سبب بروز تاول می شود. برای جلوگیری از چنین آسیبی بهتر است مدتی میزان فعالیت خود را کمتر کنید و نیز کفش مناسب پیاده روی همراه با جوراب ضد عرق را جایگزین نمایید.
ورم بافت فاشیا: این بافت در پا قرار دارد و سبب اتصال پاشنه به انگشتان پا می شود. ممکن است زمانی که پیاده روی انجام می دهد این تورم از بین برود اما بعد از پیاده روی زیاد دوباره بروز پیدا کند. از جمله اقداماتی که برای رفع آن می توانید انجام دهید قرار دادن کمپرس یخ به مدت بیست دقیقه در محل تورم است. انجام حرکات کششی و یا جلسات فیزیوتراپی می تواند به بهبود سریع تر این آسیب بیانجامد.
آسیب به ساق پا: این آسیب ممکن است با درد و یا التهاب به صورت شدید یا خفیف باشد. افرادی که کف پای صاف دارند بیشتر دچار این نوع آسیب در پیاده روی طولانی مدت می شوند. قرار دادن یخ در محل درد و یا استفاده از مسکن می تواند باعث رفع آن شود. بهتر است در صورت ایجاد چنین عارضه ای، شدت ورزش خود را کاهش دهید و به استراحت بپردازید.
آسیب تاندون: التهاب در محل تاندون آشیل یکی از عوارض پیاده روی طولانی مدت محسوب می شود. در صورت بروز چنین آسیبی بهتر است که کمی استراحت داشته و شدت، میزان و زمان ورزش خود را کمتر کرده و از یخ برای کم کردن میزان آسیب استفاده نمایید.
آسیب استخوان کف پا: ممکن است بر اثر فعالیت بیش از حد، استخوان های کف پا که به انگشتان پا متصل هستند، دچار آسیب شده و ایجاد درد نمایند. بهتر است برای جلوگیری از چنین آسیبی از کفش مناسب برای پیاده روی زیاد استفاده کنید و یا ورزش هایی همچون شنا و یا دوچرخه سواری را در برنامه ی خود قرار دهید.

پیاده روی از جمله ورزش های سبکی است که افراد ورزشکار غیر حرفه ای نیز توانایی انجام آن را داشته و نیز هزینه ای برای این ورزش متحمل نمی شوند. فواید انجام این ورزش سبب شده که مورد توجه و استقبال افراد زیادی قرار بگیرد. اما ممکن است در صورت عدم آگاهی از عوارض پیاده روی زیاد، سبب بروز آسیب در فرد شود که در این مقاله به بیان فواید و عوارض راه رفتن زیاد پرداختیم تا سبب افزایش آگاهی شما خوانندگان شود.
برخی از سوالات رایج
پیاده روی چگونه به جذب ویتامین D کمک می کند ؟
ویتامین D در هنگام تابش خورشید بر سطح بدن ساخته می شود. اگر ساعت پیاده روی زیاد خود را طوری تنظیم کنید که روزانه 10 تا 15 در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرید سبب ساخته شدن مناسب این ویتامین در بدن خود می شوید.
عوارض پیاده روی زیاد بر بدن چیست ؟
بروز تاول
ورم بافت فاشیا
آسیب به ساق پا
آسیب تاندون
و....