مقالات

20 فواید مهم پیاده روی بعد از غذا که نمیدانستید

ضرورت پیاده روی پس از غذا

تحقیقات نشان می دهد که پیاده روی پس از غذا به تسریع در هضم غذا کمک می کند. بعد از غذا بخصوص برای افرادی که از غذای سالم استفاده نمی کنند، بهترین کار پیاده روی می باشد که سبب می شود فعالیت بدنی داشته باشند. لازم به ذکر است که افراد نباید پس از غذا خوردن، ورزش سنگین انجام دهند و چون پیاده روی یک ورزش سبک محسوب می شود، به همین خاطر برای بدن مفید می باشد. تحرک داشتن قبل از غذا خوردن سبب افزایش اشتها می شود و راه رفتن بعد از غذا، احساس سنگینی پس از صرف غذا را از بین می برد. با توجه به ضرورت تحرک و پیاده روی بعد از غذا در این مقاله به بیان فواید آن می پردازیم تا بتوانید الگوی مناسبی برای هضم بهتر و عملکرد مناسب دستگاه گوارش خود داشته باشید.

20 مورد از فواید پیاده روی بعد از غذا

اگر الگوی زندگی شما به این صورت است که پس از صرف غذا، استراحت می کنید و یا می خوابید، عادت درستی که می توانید جایگزین آن کنید این است که زمانی را برای تحرک داشتن پس از آن در نظر داشته باشید. با حداقل 100 قدم پیاده روی پس از 15 دقیقه از صرف غذا، هضم قند و چربی، بهتر صورت می گیرد. در ادامه به بیان فواید ناشی از پیاده روی پس از غذا می پردازیم تا بتوانید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

  • کمک به دستگاه گوارش: پس از خوردن غذا، ترشح آنزیم ها و شیره ی معده آغاز می شود که به هضم غذای خورده شده می انجامد. حدود 60% مردم از کمبود مواد مغذی رنج می برند. یکی از دلایل اصلی این کمبودها مربوط به هضم ضعیف مواد غذایی خورده شده است. پروتئین ها، الکترولیت ها، آب، ویتامین ها، کربوهیدرات ها و سایر مواد مغذی از طریق دستگاه گوارش جذب بدن شما می شود. اگر پیاده روی پس از غذا را در برنامه ی خود قرار دهید، علاوه بر سهولت ترشح و عملکرد مناسب آنزیم ها، سبب می شود که مواد مغذی ذخیره شده در بدن مصرف و با مواد جدید که نیاز است جایگزین شود. ممکن است در مواردی نیز سبب کم کردن وزن افراد نیز بشود چرا که مواد مصرفی به درستی در دسترس اندام ها و یا قسمت هایی که برای سوخت و ساز نیاز است، قرار گرفته و برای مصرف بدن، ذخیره می شود.
  • کاهش مشکلات مربوط به معده و روده: اکثر افراد هر از چند گاهی از مشکلات معده رنج می برند یا دارای سندرم روده ی تحریک پذیر می باشند. همچنین مشکلاتی اعم از اسیدیته، سوزش سر دل، یبوست و یا اسهال نیز با فعالیت و خون رسانی مناسب به معده و روده در هنگام پیاده روی بعد از غذا سبب رفع این مشکلات می شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که فاصله بین صبحانه و ورزش یک ساعت می باشد چرا که خون بیشتری در اطراف معده وجود دارد و سبب هضم مناسب تر غذا می شود.

اگر به دنبال پاسخ برای سوال بعد از پیاده روی چی بخوریم لاغر شویم هستید، مقاله آن را از دست ندهید.

پیاده روی پس از غذا

  • تنظیم سوخت و ساز: فرایند بعدی پس از هضم غذا، متابولیسم بوده که مولکول های غذا را شکسته و به انرژی تبدیل می کند. علاوه بر خوردن غذای سالم، داشتن تحرک از جمله مواردی است که سبب می شود فرایندهای مربوط به سوخت و ساز در بدن به درستی انجام شود و اعضای دستگاه گوارش، عملکرد خود را به درستی انجام دهند.
  • داشتن وزنی متعادل: اگر می خواهید وزن کم کنید و یا وزنی متعادل داشته باشید، پیاده روی بعد از غذا از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. با انجام حداقل 15 دقیقه پیاده روی و سوزاندن کالری مناسب، وزنی متعادل داشته باشید.
  • جلوگیری از چاقی: بدن ما برای خارج کردن گلوکز اضافی از خون، از طریق لوزالمعده انسولین ترشح می کند. انسولین سبب می شود که گلوکز اضافی از خون خارج شده و در بافت های چربی و کبد ذخیره شود. یعنی هر چه گلوکز در بدن شما بیشتر باشد، گلوکز بیشتری در بدنتان ذخیره شده و باعث چاقی می شود که با قدم زدن بعد از غذا مقدار اضافی در بدن سوزانده می شود.
  • تقویت سیستم ایمنی: هضم بهتر و متابولیسم تقویت شده، باعث ایجاد سیستم ایمنی قوی می شود. پیاده روی بعد از غذا سبب فعال بودن سیستم ایمنی شده و در نتیجه به تقویت آن می انجامد. با تقویت سیستم ایمنی، مقاومت بدنی فرد نیز در برابر بیماری ها افزایش می یابد.
  • تقویت دستگاه گردش خون: در پیاده روی پس از غذا میزان خونرسانی به قسمت های تحتانی بدن، مخصوصا دستگاه گوارش افزایش می یابد. با جریان مناسب خون در اندام ها و گردش بهتر به واسطه ی پیاده روی، سیستم عروقی سالم تری خواهید داشت. همچنین با انجام پیاده روی پس از غذا، میزان چربی خون یا همان تری گلیسیرید و کلسترول کاهش می یابد.
  • کاهش احتمال سکته: با انجام پیاده روی پس از غذا و افزایش گردش خون در بدن، میزان اکسیژن رسانی به سلول ها افزایش می یابد. همچنین با افزایش سوخت و ساز چربی ها، احتمال رسوب آن ها در رگ ها کاهش یافته، در نتیجه احتمال سکته نیز کاهش می یابد.

راه رفتن بعد از غذا

  • کنترل قند خون: 30 تا 60 دقیقه بعد از خوردن وعده ی غذایی، قند خون به بالاترین میزان خود می رسد. با انجام پیاده روی بلافاصله بعد از غذا به دلیل افزایش فعالیت فیزیکی بدن، میزان کالری سوزی پیاده روی افزایش می یابد که به دلیل سوختن گلوکز می باشد. بنابراین هنگامی که دستگاه گوارش شما شروع به ترشح گلوکز در خون می کند، سطح گلوکز به صورت ناگهانی افزایش پیدا نمی کند. در نتیجه میزان مبتلا شدن افراد به دیابت نوع دو کاهش می یابد و میزان قند خون تنظیم می گردد. تحقیقات نشان داده اند که پیاده روی بعد از شام به مدت حداقل 10 دقیقه می تواند سطح قند خون را نسبت به ساعات دیگر شبانه روز، تنظیم کند.
  • کمک به خواب مناسب: با انجام پیاده روی پس از غذا، میزان هورمون سروتونین و ملاتونین فرد افزایش یافته در نتیجه باعث می شود که خوابی مطلوب داشته باشد. راه رفتن بعد از غذا سبب ایجاد خواب عمیق تری می شود و همچنین صبح با انرژی بیشتری می توانید کار خود را انجام دهید.
  • جلوگیری از پرخوری: انجام یک فعالیت سبک بعد از وعده ی غذایی، سبب می شود که حس سنگینی نداشته باشید. همچنین ممکن است بعد از وعده ی غذایی و یا همراه با تماشای تلویزیون، تمایل به مصرف خوراکی های غیر مفید داشته باشید که با انجام پیاده روی این تمایل بسیار کمرنگ تر خواهد شد. همچنین با آزاد شدن هورمون سروتونین، اشتهای فرد تنظیم شده و میزان پرخوری و یا کم خوری کنترل می شود.
  • بهبود یادگیری و حافظه: با آزاد شدن هورمون سروتونین در راه رفتن بعد از غذا خوردن، با افزایش تمرکز فرد، سبب بهبود وضعیت یادگیری و حافظه شده و میزان آلزایمر را در سنین بالاتر کاهش می دهد.
  •  کاهش میزان استرس: انجام ورزش باعث آزاد شدن اندورفین می شود. اندورفین یک ماده ی شیمیایی است که سبب می شود شما حس خوبی داشته باشید و استرس شما کاهش یابد. پیاده روی پس از غذا سبب آزاد شدن این هورمون شده که پس از آن روحیه و تمرکز شما افزایش خواهد یافت.
  • کاهش درد عضلات: بسیاری از افراد پس از انجام فعالیت ورزشی، احساس درد و یا گرفتگی در عضلات خود دارند. با انجام پیاده روی پس از غذا، میزان خستگی ماهیچه ها کاهش می یابد و مواد مفید به سلول های شما منتقل شده و مواد سمی موجود در سلول ها، از آنها خارج شود و در نتیجه احساس خستگی ماهیچه ها از بین می‌رود. البته داشتن کتونی مناسب پیاده روی در این امر بسیار مهم می باشد.
  • کاهش میزان تری گلیسیرید: تری گلیسیریدها موادی هستند که در بافت های چربی و خون ما وجود دارند. غلظت زیاد این مواد در خون ما بسیار خطرناک است و منجر به گرفتگی عروق می شود. با انجام پیاده روی پس از غذا میزان آنها به شدت کاهش می یابد.

پیاده روی بلافاصله بعد از غذا

  • زمان مناسبی برای دور هم جمع شدن: در زندگی شلوغ امروزی، وقت کافی را برای گذراندن در کنار عزیزان خود نداریم. اگر بعد از غذا به پیاده روی دسته جمعی بروید می توانید از وقت خود به خوبی استفاده کنید.
  • کاهش درد مفاصل: پیاده روی اصولی از مفاصل شما مخصوصا مفاصل زانو و لگن محافظت می کند. برای افرادی که دچار آرتروز هستند، پیاده روی پس از غذا سبب می شود که میزان درد به حداقل خود برسد.
  • تقویت انرژی: پیاده روی بعد از شام، سبب تقویت انرژی شما می شود. در هنگام پیاده روی با افزایش میزان جریان خون، سطح کورتیزول، اپی نفرین و نور اپی نفرین افزایش می یابد. با افزایش سطح این هورمون ها، سطح انرژی در بدن تقویت شده و باعث رفع خستگی کل روز می گردد.
  • بهبود وضعیت روحی و روانی: با انجام حداقل 10 دقیقه پیاده روی پس از غذا، به کاهش افسردگی و تقویت روحیه کمک زیادی می شود. همچنین عزت نفس را بالا برده و علائم ترک اجتماعی را کاهش می دهد.
  • افزایش عمر: پیاده روی بعد از غذا با سرعت آهسته، خطر کلی مرگ را 20 درصد کاهش می دهد. هر چه میزان پیاده روی بیشتر باشد، احتمال افزایش طول عمر شما نیز بیشتر خواهد بود.

آیا بعد از غذا پیاده روی کنیم

با توجه به زندگی ماشینی و روشهای زندگی بی تحرک جدید، به شما پیشنهاد میکنیم حداقل 15 دقیقه بعد از غذا به پیاده روی بپردازید تا از عوارض بی تحرکی دور بمانید. در این مقاله به بیان 20 نکته در مورد مزایای پیاده روی پس از غذا پرداختیم که بتوانید برنامه ای منظم برای انجام آن در نظر داشته باشید.

برخی سوالات رایج

سه مورد از فواید پیاده روی بعد از غذا چیست؟

کمک به دستگاه گوارش، جلوگیری از چاقی، کنترل قند خون

راه رفتن بعد از غذا چه کمکی به خواب خوب میکند؟

با انجام پیاده روی پس از غذا، میزان هورمون سروتونین و ملاتونین فرد افزایش یافته در نتیجه باعث می شود که خوابی مطلوب داشته باشد. راه رفتن بعد از غذا سبب ایجاد خواب عمیق تری می شود و همچنین صبح با انرژی بیشتری می توانید کار خود را انجام دهید.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام وقتتون بخیر
    فاصله بین صبحانه و ورزش چقدر خوبه که باشه ؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      با انجام حداقل 10 دقیقه پیاده روی پس از غذا، به کاهش افسردگی و تقویت روحیه کمک زیادی می شود. همچنین عزت نفس را بالا برده و علائم ترک اجتماعی را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا