ورزش پیلاتس (Pilates) چیست؟ 10 آسیبی که ممکن است به شما بزند!

ورزش پیلاتس چیست؟
pilates چیست؟ ورزش پیلاتس برای اولین بار توسط ژوزف پیلاتس در سال 1920 انجام داده شد که با تمرکز بر روی ایجاد ارتباط و هماهنگی بین ذهن و روح انجام گرفت و الهام گرفته از ورزش هایی مانند کشتی فرنگی، بوکس و ژیمناستیک بود. در صورت استمرار داشتن، انجام ورزش پیلاتس سبب بهبود استحکام استخوان ها و افزایش انعطاف پذیری و تناسب اندام می گردد. از جمله ورزش هایی است که انجام آن به صورت گروهی انجام می شود اما اگر این امکان را ندارید، می توانید به صورت فردی در منزل این ورزش را انجام دهید.
ممکن است این سؤال برایتان ایجاد شده باشد که حرکات پیلاتس چیست؟ جالب است بدانید که ابداع کننده ی ورزش پیلاتس ابتدا 500 تمرین را برای این ورزش تعریف کرد اما تنها 34 حرکت در آن باقی مانده است. پس از مرگ ژوزف، انجام حرکات به نام ایشان ثبت شد و امروزه به نام ورزش پیلاتس مشهور است.
جالب است بدانید که این ورزش مخصوص به افراد خاصی نبوده و پیلاتس بانوان و آقایان و حتی خانم های باردار و یا افراد صدمه دیده نیز می باشد و جای نگرانی برای انجام این ورزش وجود ندارد، چرا که در نهایت سبب می شود ماهیچه های قوی و بدون چربی مخصوصا در قسمت لگن و پشت بدن و کمری شکل بگیرد.
ممکن است فکر کنید که پیلاتس بانوان محبوب تر است، که کاملا درست است چرا که خانم ها تمایل به افزایش حجم عضله ندارند و همینکه که ماهیچه ها قدرت بیشتر و فرم مناسب تری داشته باشد، برایشان کافی است اما آقایان بیشتر به دنبال ورزش های حجم دهنده ی عضلانی هستند.
ورزش پیلاتس دارای دو نوع است: استات، که مربوط به یک برند ورزشی است و لوازم مربوط به این ورزش را ارائه کرده که انواع حرکات را می توان با آن انجام داد و استفاده از این وسایل و حرکات برای افراد مصدوم و یا خانم های باردار هم امکانپذیر است و مانعی ندارد. کنترل بدن که به صورت خاص بر روی قسمتی از بدن تمرکز می کند که دارای جراحات و یا صدمات بوده و در نتیجه سبب بهبود وضعیت ماهیچه ای و استخوانی آن قسمت از بدن می شود.
پیلاتس نیز همانند یوگا، بر هماهنگی روح و جسم تأکید دارد اما در یوگا بیشتر بر روی مدیتیشن تمرکز دارد در صورتی که در پیلاتس به انجام حرکات می پردازد اما می توان گفت که اکثر ژست های حرکاتی در ورزش پیلاتس، با ورزش یوگا مرتبط است.
انجام ورزش پیلاتس برای کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی، دور کردن انرژی و یا نیروهای منفی، به وجود آمدن شکم صاف و تخت، تقویت سیستم قلبی و عروقی، کاهش استرس و خستگی، کاهش کمر درد، ارتقای وضعیت بدنی در هنگام نشستن، تقویت ماهیچه های کف لگن و بهبود وضعیت ماهیچه های قسمت مرکزی بدن مفید است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره آموزش بارفیکس را بخوانید.
بررسی 10 مورد از مضرات ورزش پیلاتس
انجام ورزش پیلاتس باید زیر نظر مربی و متخصص انجام بگیرد زیرا ممکن است در هنگام انجام آن و یا بعد از آن سبب بروز مشکلاتی شوید، مشکلاتی از قبیل کشیدگی عضلات، آسیب دیدن مفاصل و یا حتی پاره شدن رباط از جمله مشکلاتی است که ممکن است برایتان ایجاد دردسر کند پس بهتر است برای جلوگیری از بروز مشکلاتی از این قبیل، از یک مربی در حین اجرای تمرینات کمک بگیرید. در مقاله ای دیگر مفصلا به درمان آسیب های مچ پا پرداخته ایم. حال به بررسی مضرات ورزش پیلاتس در وضعیت بدنی متفاوت می پردازیم:
- شدت حرکات بدن در ورزش پیلاتس زیاد نیست به همین دلیل بهتر است افراد مسن حتما در هنگام انجام آن زیر نظر مربی، فعالیت خود را انجام دهند.
- اگر هنوز دوره ی نقاهت بیماری را می گذرانید مخصوصا افرادی که اخیرا سکته را تجربه کرده اند، دچار تنگی دریچه های قلبی هستند و یا در قسمت قفسه ی سینه احساس درد دارند، بدون تأیید پزشک نباید فعالیتی داشته باشند. توجه داشته باشید، که مربی اطلاعات پزشکی ندارد و حتما باید با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
- افرادی که دارای بیماری صرع یا MS هستند باید از انجام ورزش پیلاتس دوری کنند چرا که سبب می شود مضراتی را برایشان به همراه داشته باشد. افرادی که دارای MSاند چون دچار کم بینایی و عدم تعادل هستند، ممکن است در حسن انجام فعالیت، تعادل خود را از دست بدهند و یا افراد صرعی، انجام فعالیت در آنان سبب افزایش ضربان قلب و گرمای بدن و در نتیجه ی تشدید صرع می گردد.
- افرادی که دارای پوکی استخوان هستند چون ممکن است در حین انجام ورزش پیلاتس به استخوان کمر، حتی در مقیاس بسیار کم، فشار وارد شود، انجام حرکات برایشان ممنوع است. همچنین توجه داشته باشید که زنان یائسه به دلیل امکان ابتلا به پوکی استخوان، حتما قبل از شروع تمرینات با پزشک خود مشورت نمایند.
- افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند نباید از تمرینات هوازی پیلاتس استفاده کنند چرا که ممکن است در هنگام تمرینات، نفس خود را حبس کنند، که برای افراد دارای این مشکل، دردسر ساز است و در صورت گرفتن تأییدیه از پزشک خود، باید حرکات بسیار ساده و بدون وزنه استفاده کنند.
- میزان قدرت و عضله سازی افراد در طی انجام ورزش پیلاتس افزایش می یابد که ممکن است سلامت افراد دیابتی را به خطر بیاندازد و در پیشرفت میزان بیماری آن ها تأثیرگذار باشد.
- افرادی که دارای دیسک کمر هستند، چون در اکثر تمرینات، فشار بر روی کمر و ستون فقرات است، باید از انجام ورزش پیلاتس دوری کنند.
- افرادی که دارای دردهای مفصلی از قبیل آرتروز، کمر درد و یا زانو درد هستند، قبل از انجام ورزش پیلاتس باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین اگر قبل از شروع انجام ورزش، درد داشتید و پس از انجام ورزش درد شما شدیدتر شد، باید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید. البته مربی شما می تواند به شما تمرینات اصلاحی را برای کمتر کردن مشکل ایجاد شده، به شما بدهد و تا حدی آن را رفع نماید اما توجه داشته باشید که به پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید.
- افرادی که دارای سابقه ی فشار خون هستند، با انجام ورزش پیلاتس ممکن است افزایش فشار خون در آنان تشدید شده و مشکلات اساسی برایشان ایجاد کند.
- اگر دارای عضلات شکمی ضعیف هستید، ممکن است انجام ورزش پیلاتس درد زیادی را برایتان به همراه داشته باشید که باید مربی خود را در جریان قرار دهید که شدت و نوع حرکات را برایتان تغییر دهد. برای سفت شدن عضلات مقاله تقویت عضلات شکم هنگام پیاده روی را بخوانید.
مبنای اصولی انجام حرکات ورزش پیلاتس
مبنای اصولی ورزش پیلاتس همانطور که در قسمت اول ذکر شد، ایجاد هماهنگی میان ذهن و جسم است که در ادامه به بیان آن می پردازیم:
- حفظ آرامش
- افزایش تمرکز
- ایجاد هماهنگی بیشتر میان حرکات بدن
- جهت دهی مناسب به بدن مانند کشیده شدن ستون فقرات، قرار گیری درست پاها و گردن
- تنفس صحیح
- مرکز سازی بدن، مرکز ثقل در ورزش پیلاتس باید میانه ی بدن باشد و تمام فشار به این قسمت ها وارد شود تا نتیجه ی مطلوب حاصل شود.
- حالت درست انجام تمرینات
ورزش پیلاتس یک ورزش هیجانی با حرکات تند و شدید نبوده به بیان دیگر شما در آن عرق نمی کنید و بیشتر ذهن خود را برای انجام تمرینات مختلف آماده می کنید و انجام آن باید با حفظ آرامش و به آرامی انجام گیرد. نکته ای که در این مورد وجود دارد، این است که باید تمرکز خود را در حین انجام ورزش پیلاتس حفظ کنید و سعی کنید حرکات را طبق نظر مربی خود با قرار دادن میانه ی بدن خود به صورت مرکز ثقل انجام دهید، مدت زمان انجام آن و همچنین تعداد دفعات تکرار آن نیز از جمله موارد مهمی است که نباید خودسرانه به انجام آن بپردازید. پیشنهاد می شود مقاله آسیب های شایع فوتبال را بخوانید.
ورزش پیلاتس می تواند به عنوان یک ورزش مکمل برای ورزشکاران حرفه ای و یا بازیگران تئاتر یا سینما به شمار بیاید که بتوانند با توجه به انجام آن، میزان استرس خود را کاهش دهند و همچنین حرکات بدنی آنان هماهنگی بیشتری با همدیگر برقرار کرده و بتوانند کنترل بیشتری را به وسیله ی ذهن، بر روی جسم خود داشته باشند.
برخی از سوالات رایج:
ورزش پیلاتس چیست؟
ورزش پیلاتس برای اولین بار توسط ژوزف پیلاتس در سال 1920 انجام داده شد که با تمرکز بر روی ایجاد ارتباط و هماهنگی بین ذهن و روح انجام گرفت و الهام گرفته از ورزش هایی مانند کشتی فرنگی، بوکس و ژیمناستیک بود. در صورت استمرار داشتن، انجام ورزش پیلاتس سبب بهبود استحکام استخوان ها و افزایش انعطاف پذیری و تناسب اندام می گردد. فواید ورزش پیلاتس چیست؟
انجام ورزش پیلاتس برای کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی، دور کردن انرژی و یا نیروهای منفی، به وجود آمدن شکم صاف و تخت، تقویت سیستم قلبی و عروقی، کاهش استرس و خستگی، کاهش کمر درد، ارتقای وضعیت بدنی در هنگام نشستن، تقویت ماهیچه های کف لگن و بهبود وضعیت ماهیچه های قسمت مرکزی بدن مفید است.
سلام وقتتون بخیر
حرکات مضر پیلاتس برای کمر درد چه حرکاتی است ؟
سلام روزتون بخیر
انجام ورزش پیلاتس باید زیر نظر مربی و متخصص انجام بگیرد زیرا ممکن است در هنگام انجام آن و یا بعد از آن سبب بروز مشکلاتی شوید و حرکات مضر پیلاتس برای کمر درد را مربی شما بهتر می داند.
سلام روزتون بخیر
ورزش pilates چیست ؟
سلام وقتتون بخیر
ورزش پیلاتس در صورت استمرار داشتن، سبب بهبود استحکام استخوان ها و افزایش انعطاف پذیری و تناسب اندام می گردد. از جمله ورزش هایی است که انجام آن به صورت گروهی انجام می شود اما اگر این امکان را ندارید، می توانید به صورت فردی در منزل این ورزش را انجام دهید.
سلام وقتتون بخیر
سوالی که برای من پیش اومده اینکه ورزش پیلاتس برای چی خوبه ؟
سلام وقت بخیر
پیلاتس بر روی کاهش وزن تمرکز ندارد و بیشتر بر روی فرم گیری و تقویت ماهیچه ها متمرکز است. همچنین مدت زمان انجام آن بین 10 تا 60 دقیقه است و انجام آن برای کاهش وزن باید به صورت منظم و مستمر انجام گیرد.
سلام ممنون از مقاله خوبتون ورزش پیلاتس برای فرم دادن خیلی خوب جواب میده
سلام خدمت شما
بله همینطوره.