پیچ خوردگی مچ پا (قوزک پا) : 5 قدم تشخیص و درمان در خانه!
پیچ خوردگی مچ پا
آیا شما نیز مشکل پیچ خوردگی مچ پا دارید؟ آیا از عوامل دخیل در پیچ خوردگی مچ پا اطلاع کافی دارید؟ آیا می دانید راه های درمان پیچ خوردگی قوزک پا کدام می باشد؟آیا شما نیز از درد پیچ خوردگی کف پا در رنج هستید؟ از شما دعوت می کنیم که ما را تا آخر مقاله پیش روی خود همراهی کنید و اطلاعات بسیار جالبی را از این طریق به دست بیاورید.
پیچ خوردگی مچ پا یا پیچ خوردگی قوزک پا یکی از شایع ترین و رایج ترین آسیب هایی می باشد که به پا وارد می شود و طبق گزارشات اعلام شده روزانه در حدود 25 هزار نفر با مشکل و شکایت پیچ خوردگی به بیمارستان های کشور مراجعه می کنند. عوامل بسیار زیادی در پیچ خوردگی مچ و روی پا می تواند دخیل باشد که از مهمترین این عوامل می توان به پوشیدن کفش های پاشنه بلند، پیاده روی، دویدن، انجام ورزش ها و غیره اشاره کرد.
پیچ خوردگی مچ پا یک نوع آسیبی می باشد که در آن بافت نرم مچ دچار آسیب بسیار شدیدی شده و باعث بروز درد در ناحیه روی با مچ پا می گردد. در زمان های گذشته راه های بسیار زیاد خانگی وجود داشته است که افراد بدون مراجعه به پزشک می توانستند آن را درمان کنند که البته در بسیاری از موارد همه این راه های درمان با موفقیت به اتمام نمی رسید.
به همین جهت توصیه می شود در صورت بروز هرگونه مشکلی از این قبیل نزد پزشک مجرب مراجعه کنید. در ادامه مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد نشانه های آن، راه های درمان و مدت زمان لازم برای بهبودی پیچ خوردگی مچ یا کف پا توضیحات بیشتری را به حضورتان ارائه دهیم.
نشانه های پیچ خوردگی مچ پا
همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، در رفتگی مچ پا عارضه ای می باشد که در آن رباط پا دچار آسیب دیدگی می شود و در صورت وخیم بودن آسیب نیز شاهد پارگی رباط می شویم. پزشکان پیچ خوردگی مچ پا را با توجه به شدت آسیبی که وارد شده به سه دسته تقسیم بندی می کنند که پیچ خوردگی قوزک پا ی بیماران را پزشکان می توانند به راحتی به کمک معاینه و عکسبرداری تشخیص دهند. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره آسیب های مچ پا را بخوانید.
[irp posts=”5940″ name=”8 آسیب زانو در فوتبال (راه های تشخیص + درمان خانگی)”]
حال سوال این است که نشانه ها و علائم دررفتگی قوزک پا و پیچ خوردگی کدام است؟ و از کجا می توان فهمید که مچ پا دچار پیچ خوردگی شده است؟ از مهمترین نشانه های پیچ خوردگی نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شنیدن صدای مثل تق در هنگام پیچ خوردگی بسیار شدید
- لنگ زدن در هنگام راه رفتن به شکلی که پا نمی تواند وزن وارد شده بر روی خود را تحمل کند.
- تورم و کبودی در ناحیه آسیب دیده
- درد شدید در ناحیه آسیب دیده شده
- احساس درد در قسمت ران و زیر زانو
- کوفتگی شدید
اگر شما نیز یکی از این نشانه های را مشاهده کردید بلافاصله به پزشک ارتوپد مراجعه کنید همچنین از برداشتن وزن های سنگین نیز تا زمان بهبودی کامل خودداری کنید.
راه های درمان پیچ خوردگی مچ پا
بهترین روش درمان هر بیماری، تشخیص صحیح بیماری می باشد به طوری که اگر پزشک معالج بتواند در به شکل صحیح به مشکل به وجود آمده پی ببرد بی شک بهتر می تواند راه درمانی را تجویز نمایید. برای تشخیص آن نیز پزشکان می توانند از طریق معاینه و عکسبرداری به نتیجه منطقی رسیده و با توجه به نوع پیچ خوردگی یکی از بهترین راه های درمان را برای بیماران خود تجویز کنند. از مهمترین روش های درمان کوفتگی مچ پا برای این مشکل می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- حفاظت
- استراحت
- کمپرس یخ
- استفاده از مچ بند طبی
- استفاده از ارتز
- درمان پیچ خوردگی با لیزر
- آب درمانی
- انجام حرکات ورزشی مخصوص
- ماساژ اصطکاکی
- استفاده از آتل و گچ
- عمل جراحی در صورت نیاز
در برخی از موارد پیچ خوردگی به قدری از شدت بالایی برخوردار است که پزشک معالج از روش آرتروسکوپی برای تشخیص دقیق خود استفاده کرده و در صورت نیاز نیز عمل جراحی لازم را انجام می دهد که حالت برعکس آن نیز زمانی است که میزان پیچ خوردگی بسیار خفیف بوده باشد و فرد آسیب دیده با استراحت و استفاده از کمپرس یخ پیچ خوردگی روی پا یا مچ پای خود را درمان کند.
برای درمان پیچ خوردگی کف پا درمان پیچ خوردگی روی پا حتما پیش متخصص مجرب مراجعه کنید چرا که سلامتی از مهمترین داشته های هر انسانی می باشد. همچنین روش های خانگی برای درمان آن نیز شامل استراحت، کمپرس یخ، ماساژ درمانی، حرکات ورزشی و استراحت می باشد. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره چگونه با تردمیل لاغر شویم را بخوانید.
درمان خانگی پیچ خوردگی قوزک پا:
درمان خانگی در رفتگی مچ پا موضوعی می باشد که در ادامه می خواهیم به توضیح بیشتر در مورد آن بپردازیم. لازم به ذکر است در صورت بروز پیچ خوردگی پا ابتدا باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر پیج خوردگی شما خفیف باشد می توانید با استفاده از درمان گیاهی پیچ خوردگی مچ پا روند بهبود را سرعت بخشید. در ادامه به بیان درمان های خانگی می پردازیم که می توانند در بهبود پیچ خوردگی پا موثر باشند. برای آگاهی بیشتر در مورد درمان های خانگی تا پایان با ما همراه باشید.
[irp posts=”5893″ name=”کفش مناسب پیاده روی + راهنمای خرید + تفاوت کفش رانینگ و کفش ترینینگ”]
روغن زیتون:
یکی از درمان های موثر برای بهبود پیچ خوردگی مچ پا استفاده از روغن های گیاهی نظیر روغن زیتون می باشد. روغن زیتون سبب کاهش التهاب و بهبود پیچ خوردگی مچ پا می شود. از روغن زیتون برای درمان پیچ خوردگی پا می توان به دو روش استفاده کرد.
در روش اول مقداری از روغن زیتون را گرم کنید و سپس به آرامی روی قسمت آسیب دیده ماساژ دهید، اینکار سبب کاهش التهاب و بهبود درد می شود. روش دوم هم به این صورت می باشد که یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید و مایع به دست آمده را روی قسمت آسیب دیده پا بگذارید. برای نتیجه بهتر باید اینکار را چندین بار تکرار کنید.
زردچوبه:
در این قسمت به درمان ورم پا با زردچوبه می پردازیم. یکی دیگر از درمان های خانگی که می توانید از آن استفاده کنید، زردچوبه می باشد. زردچوبه یک درمان بسیار در دسترس است. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد می باشد. علاوه بر این می توان از زردچوبه به عنوان یک ضد اسپاسم استفاده کرد. این ماده سبب شل شدن عضلات و ماهیچه ها می شود. درمان پیچ خوردگی مچ پا با زردچوبه هم به سه روش امکان پذیر می باشد.
روش اول استفاده از زردچوبه برای بهبود پیچ خوردگی مچ پا به این صورت است که دو قاشق غذا خوری زردچوبه، یک قاشق غذا خوری آب لیمو را به همراه مقدار کمی آب گرم درون یک ظرف بریزید. این مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید از ترکیب این مواد یک خمیر غلیظ به دست می آید. خمیر به دست آمده را روی قسمت آسیب دیده پا بگذارید و سپس روی آن را با بانداژ بپوشانید، سپس اجازه دهید تا ترکیب به دست آمده ۱۰ دقیقه بماند. برای تاثیر بهتر می توانید این روش را تا یک هفته تکرار کنید.
روش دوم درمان پیچ خوردگی مچ پا با زردچوبه به این صورت می باشد که ابتدا باید دو قاشق غذا خوری پودر زردچوبه را همراه با دو قاشق غذاخوری آهک در یک ظرف بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را قبل از خواب روی محل آسیب دیده بمالید و بگذارید در طول شب بماند. و صبح آن را از روی پا خود بشویید. این کار را می توان تا ۲ یا ۳ روز تکرار کرد.
روش سوم استفاده از زردچوبه هم به این صورت است که میتوان یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل کرد و سپس آن را نوشید. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره دویدن در سربالایی را بخوانید.
نقش ورزش برای پیچ خوردگی مچ پا
همانطور که اشاره شد، ورزش یکی از مهمترین راه های درمان پیچ خوردگی می باشد که بسیاری از پزشکان برای آن به شکل خفیف این راه را تجویز می کنند و افراد می توانند در منزل خود با انجام دادن حرکات بسیار ساده و خاص، پیچ خوردگی روی یا قوزک پای خود را درمان کنند. مهمترین ورزش ها و حرکاتی که فرد آسیب دیده می تواند انجام دهد عبارتند از:
- حرکات کششی:
فرد آسیب دیده می تواند در حالی که نشسته است پای خود را تا جایی که می تواند بالا آورده و زمانی که کشیدگی در ساق پای خود را احساس کرد می توان پای خود را پایین بیاورد و این کار را می توان تا 10 بار انجام دهد استفاده از این روش برای درمان پیچ خوردگی کف پا بسیار موثر می باشد.
- حرکات تقویتی:
در این حالت فرد آسیب دیده بایستی پای خود را به یک اشیا یا شی ای که ثابت است، تکیه داده و به آرامی فشار دهد. پیچ خوردگی مچ پا بایستی با نهایت دقت درمان شود تا از میزان درد و کبودی ن کاسته شود و در انجام حرکات تقویتی به هیچ وجه فشار زیادی را بر روی پای خود وارد نکنید.
درمان سنتی دررفتگی مچ پا
بسیاری از افراد جامعه هنوز هم به درمان سنتی پیچ خوردگی مچ پا معتقد هستند و شما می توانید در بسیاری از شهرها و روستاها شاهد راه های مختلف درمان سنتی آن باشید. در روش سنتی از روغن حیوانی، زرده تخم مرغ محلی، زردچوبه، روغن بادام، انواع گیاهان و ترکیبات بسیار خاص برای درمان پیچ خوردگی مچ پا استفاده میشود و فرد معالج بعد از مالیدن مواد مورد نظر خود، محل آسیب دیدن را با دستمال های مخصوص می بندد و فرد آسیب دیده نیز بایستی یک مدت مخصوصی را استراحت کند تا بهبودی خود را به دست بیاورید. البته در صورتی که میزان پیچ خوردگی بیشتر باشد بایستی سریعا به پیش پزشک مجرب مراجعه کرد تا یکی از موثرترین و بهترین راه های درمان را برای بیمار تجویز کند. مطالعه مقاله لاغری با پیاده روی را به شما پیشنهاد می کنیم.
مدت زمان بهبودی پیچ خوردگی پا
یکی از مهمترین سوالاتی که برای بسیاری از بیماران وجود دارد مدت زمان بهبودی پیچ خوردگی می باشد چرا که فرد بیمار و آسیب دیده نمی تواند به مدت طولانی استراحت کرده و راه نرود به همین جهت به دنبال روشی است تا در کوتاه ترین زمان ممکن سلامتی خود را به دست بیاورند. مدت زمان لازم برای بهبودی آن نیز با توجه به نوع پیچ خوردگی متفاوت می باشد در برخی از مواقع فرد بعد از چند روز استراحت می تواند کارهای روزانه خود را به راحتی انجام دهد در صورتی که در برخی از مواقع نیز فرد آسیب دیده مجبور است تا چند ماه مراقب بوده و استراحت مطلق داشته باشد.
شما نیز میتوانید این موضوع را با پزشک خود در میان گذاشته و توصیه های پزشکان را در این خصوص جدی بگیرید تا بتوانید سلامتی کامل خود را در کوتاه ترین زمان ممکن به دست بیاورید. توجه داشته باشید که در صورت جدی نگرفتن مدت زمان بهبودی، مشکلات بسیار زیادی نیز ممکن است به قوزک یا مچ پای شما وارد شود که در این صورت بایستی درد بیشتری را متحمل شده و هزینه های زیادی را نیز از بایت درمان پیچ خوردگی مچ پا پرداخت کنید.
[irp posts=”5782″ name=”درد قوزک پا (Ankle) دارید؟ چندین راهکار درمان و تشخیص در خانه”]
راه های پیشگیری از بروز پیچ خوردگی
همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده و است که این سخن طبیان بزرگ در مورد پیچ خوردگی مچ پا نیز صدق می کند. اگر می خواهید دچار این مشکل نشوید و درد بسیار زیاد این آسیب را تجربه نکنید می توانید از راه های پیشگیری بروز آن آگاهی لازم را به دست آورده و خود را در مقابل این آسیب محفوظ نگه دارید. از مهمترین و اصلی ترین راه های پیشگیری از بروز پیچ خوردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورتی که احساس خستگی می کنید می توانید کمی استراحت کرده و یا فعالیت مورد نظرتان را با سرعت کمتری انجام دهید.
- از کفش مناسب پیاده روی پسرانه و یا مردانه استفاده نمایید.
- از پوشیدن کفش های پاشنه بلند به شدت خودداری کنید.
- از صورت نیاز از مچ بند استفاده کنید.
- در طول هفته حرکات کششی و تقویتی را انجام دهید.
- قبل از انجام ورزش های سنگین بدن خود را گرم کنید تا فشار زیادی بر روی پای شما وارد نشود.
برخی از سوالات رایج:
نشانه های پیچ خوردگی مچ پا چیست؟
1.درد شدید، تورم و کبودی در ناحیه آسیب دیده شده 2. کوفتگی شدید 3. احساس درد در قسمت ران و زیر زانو 4. لنگ زدن در هنگام راه رفتن به شکلی که پا نمی تواند وزن وارد شده بر روی خود را تحمل کند. 5. شنیدن صدایی مثل تق در هنگام پیچ خوردگی بسیار شدید. درمان سنتی دررفتگی مچ پا چیست؟
در روش سنتی از روغن حیوانی، زرده تخم مرغ محلی، زردچوبه، روغن بادام، انواع گیاهان و ترکیبات بسیار خاص برای درمان پیچ خوردگی مچ پا استفاده میشود و فرد معالج بعد از مالیدن مواد مورد نظر خود، محل آسیب دیده را با دستمال های مخصوص می بندد و فرد آسیب دیده نیز بایستی یک مدت مخصوصی را استراحت کند تا بهبودی خود را به دست بیاورید.