مقالات

9 مکمل پروتئین ، مقایسه فواید و مضرات + نحوه مصرف

معرفی مکمل پروتئین

پروتئین از جمله ترکیبات لازم و ضروری برای بدن است و افراد مختلف می توانند با مصرف مکمل پروتئین نیاز بدنی خود به انواع پروتئین را برطرف سازند. مکمل پروتئین بیشتر برای افراد گیاهخوار، ورزشکاران و بدنسازان مورد استفاده قرار می گیرد.

افرادی که دارای رژیم گیاهخواری هستند، با کمبود برخی از پروتئین ها مواجه می شوند چرا که برخی از پروتئین های ضروری در غذاهای جانوری وجود دارد و به این ترتیب با مصرف مکمل پروتئین نیاز بدنی خود را رفع می کنند. افراد ورزشکار و بدنساز نیز برای افزایش حجم ماهیچه ها، سوخت و ساز مناسب بدن و کارکرد مناسب هورمون ها لازم است مکمل های خاصی را مورد استفاده قرار دهند.

طریقه مصرف مکمل پروتئین در بدنسازی به صورت مجاز در حدود 8/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن فرد است. بنابراین فردی که 70 کیلوگرم وزن دارد می تواند روزانه 56 گرم پروتئین مصرف نماید، البته باید توجه داشت که همراه با افزایش سن، از حجم عضلات کاسته می شود و لازم است برای حفظ تناسب اندام پروتئین بیشتری را مورد استفاده قرار دهند.

مکمل پروتئین برای بانوان

لازم است توجه داشته باشید که میزان مصرف مکمل پروتئین برای آقایان، خانم ها و نوجوانان متفاوت است، نوع تمرین، میزان انجام تمرینات و همچنین سطح حرفه ای بودن آن ها تأثیر زیادی بر میزان استفاده از انواع مکمل ها دارد.

انواع مکمل پروتئین باید شامل 9 اسید آمینه ضروری باشند که بتوانند نیازهای بدن را رفع نمایند که در ادامه به معرفی این 9 اسید آمینه می پردازیم:

  1. هیستیدین (Histidine)
  2. تریپتوفان (Tryptophan)
  3.  ایزولوسین (Isoleucine)
  4.  ترئونین (Threonine)
  5. لوسین (Leucine)
  6. فنیل آلانین (Phenylalanine)
  7. والین (Valine)
  8. متیونین (Methionine)
  9.  لیسین (Lysine)

در مقاله بهترین مکمل برای کات و چربی سوزی به شما بهترین مکمل ها را معرفی کردیم. آن را از دست ندهید.

 فواید مکمل پروتئین

فواید مکمل پروتئین

ورزشکاران به مقدار پروتئین بیشتری نیاز دارند که با استفاده از مکمل های پروتئینی می توانند به سهولت آن را جبران کنند. این مکمل ها همواره در دسترس هستند و نیازی نیست که حجم غذای روزانه خود را تغییر دهید، فقط کافیست مقدار مشخصی از آن را به صورت روزانه مورد استفاده قرار داهید.

استفاده از بهترین مکمل بدنسازی باعث می شود که حجم غذای شما کمی کاهش یابد و زودتر احساس سیری کنید. کالری کمی دارند و متابولیسم بدن شما برای افزایش حجم عضلات تنظیم می گردد. در ادامه به معرفی 9 مکمل پروتئین و فواید آن می پردازیم:

1- مکمل آلانین:

مصرف این مکمل سبب می شود میزان پروتئین و گلیکوژن در عضلات افزایش یابد و نیاز بدن به تأمین گلوکز در حین تمرینات به سادگی صورت بپذیرد.

توجه داشته باشید که این مکمل ها به هیچ وجه نباید جایگزین وعده های اصلی غذایی شوند تا بتوانند باعث افزایش حجم عضلات و سوخت و ساز مناسب بدن شما شوند.

2- پروتئین سفیده تخم مرغ:

مقدار پروتئین سفیده بیش از زرده تخم مرغ بوده و به همین دلیل استفاده از سفیده بیشتر رایج است، برای افرادی که تحمل پذیرش لاکتوز را ندارند و یا طعم تخم مرغ را دوست ندارند، استفاده از این پروتئین بسیار برایشان سودمند است.

3- پروتئین کازئین:

پروتئین کازئین به صورت عمده در شیر گاو بوده و در آن پروتئین های ضروری حاوی تیروزین و کازئین به وفور یافت می شود. تأثیر این نوع مکمل پروتئین، طولانی مدت بوده و به همین دلیل بهتر است قبل از خواب آن را مورد استفاده قرار دهید.

4- پروتئین سویا:

این مکمل پروتئین تمامی اسیدهای آمینه ضروری را در خود دارد و نسبت بالایی از آرژنین و گلوتامین را دارد. برای افراد گیاهخوار و یا افراد حساس به پروتئین شیر و تخم مرغ، گزینه مناسبی است و تأثیرات مثبتی بر روی سلامت دستگاه گردش خون و استخوان دارد.

مکمل پروتئین برای افزایش حجم عضلات

5- Beef Protein:

این مکمل پروتئین، از گوشت تهیه شده و حاوی مقادیر زیادی کراتین می باشد، مزیت آن نسبت به استفاده از گوشت این است که کلسترول ندارد.

6- Gainer:

این مکمل ها، علاوه بر این که دارای پروتئین مکمل وی هستند، مقدار بسیار زیادی از کربوهیدرات ها را نیز در خود دارند. مکمل گِینر از جمله محبوب ترین مکمل پروتئین است که در کوتاه ترین زمان، باعث افزایش حجم عضلات ورزشکاران می شود. از مکمل گینر به عنوان مکمل پروتئین برای افزایش وزن نیز یاد می شود زیرا مقدار زیادی قند دارد.

7- مکمل BCAA:

این مکمل شامل آمینو اسیدهایی از قبیل والین، لوسین و ایزولوسین است که برای افزایش حجم عضله سودمند می باشد.

8- مکمل گلوتامین:

حاوی اسید آمینه گلوتامین بوده که باعث افزایش حجم سلول های عضلانی، کاهش میزان دردهای عضلانی، افزایش خونرسانی به اندام های بدن، افزایش عملکرد بدن در هنگام انجام تمرینات و سرعت بخشیدن به ریکاوری بدن می گردد.

9- مکمل پروتئین وی:

آب پنیر یا Whey Protein حاوی 20 درصد از پروتیئن های شیر است، منبع پروتئین های ضروری لوسین، سیستئین و BCAA می باشد. از فواید این مکمل پروتئین می توان به عضله سازی، رژیمی بودن، کاهش وزن و بالا رفتن قدرت ایمنی اشاره نمود.

از مکمل پروتئین وی به عنوان مکمل پروتئین برای لاغری نیز یاد می شود زیرا باعث چربی سوزی می گردد. پروتئین وِی برای بانوان به دلیل کاهش وزن رایج بوده اما توجه داشته باشید که سیستم ایمنی خانم ها ضعیف تر از آقایان است و همین امر باعث می شود که بروز عوارض ناشی از مکمل پروتئین وی برای خانم ها شدیدتر ظاهر گردد.

مضرات مکمل پروتئین

مضرات مکمل پروتئین

مکمل پروتئین علی رغم داشتن فواید، عوارضی را نیز در پی دارد، از جمله این عوارض می توان به تهوع، خستگی، گرفتگی، سردرد و نفخ اشاره نمود.

مصرف بیش از حد مکمل پروتئین باعث دفع بیشتر کلسیم می شود و در نتیجه تراکم بافت استخوانی کاهش می یابد. از دست رفتن آب بدن به دنبال افزایش سوخت و ساز و بروز مشکلات کلیوی نیز از دیگر عوارضی است که می توان به آن اشاره نمود.

مضرات پروتئین وِی، کازئین، سفیده تخم مرغ، سویا و… که در قسمت های قبل به ذکر فواید آن ها پرداختیم، مشابه یکدیگر بوده و لازم است در هنگام استفاده، میزان و نحوه استفاده از آن را به درستی رعایت کنید تا مضرات مکمل های پروتئینی کاهش یابد.

مکمل پروتئین را از داروخانه های معتبر خریداری نمایید، تهیه پودر و یا قرص پروتئین داروخانه ای به سبب کنترل در تولید، نحوه استفاده و انقضای آن، برای سلامتی شما بهتر است.

برای کاهش میزان عوارض و مضرات، می توانید مکمل پروتئین خانگی را امتحان کنید، طرز تهیه مکمل پروتئین به صورت خانگی بسیار ساده بوده و می توانید آن را در منزل به راحتی آماده کرده و مورد استفاده قرار دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا