مقالاتورزشی

دویدن در دوران کرونا: مضر یا مفید؟

آیا ورزش کردن و دویدن روی کرونا تأثیری دارد؟

ویروس کرونا به اختصار CoV عضوی از یک خانواده ی بسیار بزرگ از ویروس ها است که برخی از انواع آن سبب بیماری سندرم تنفسی خاورمیانه ای و یا سندرم تنفسی شدید مزمن می شوند و این گونه از کرونا هم سبب بیماری تنفسی و علائمی شبیه به سرماخوردگی و آنفلوانزا در انسان می شود.

کرونا، ویروسی که اخیرا پیدا شده قابلیت انتقال از انسان به حیوان و برعکس را داشته و علائم آن شبیه به آنفلوانزا است. تب، سخت نفس کشیدن و سرفه از مهمترین این علائم هستند که برای جلوگیری از آنها رعایت بهداشت عمومی بسیار مورد تأکید است.

عمده سؤالی که در زمینه ی کرونا مطرح می شود این است که با توجه به اینکه ورزش با افزایش میزان تنفس و تهویه در ارتباط است و از طرفی برخی علائم کرونا ویروس با تنگی نفس در ارتباط هستند آیا می توان دویدن در دوران کرونا را انجام داد؟ شرایط خاصی دارد یا خیر؟

ابتدا باید این نکته را یادآور شویم که ورزش کردن باعث تقویت سیستمی ایمنی و آمادگی لازم بدن برای مقابله با بیماری ها می شود و به همین دلیل است که بیان می کنند با ورزش کردن کمتر دچار مریضی خواهید شد. به هر میزان که تغذیه سالم تری داشته باشید و ورزش کردن منظم و اصولی را ادامه دهید بدنی سالم تر و قوی تر برای مبارزه با بیماری ها خواهید داشت.

لذا به جز مواردی خاص که پزشکان توصیه کرده باشند تا ورزش کردن را محدود کرده و یا آن را قطع کنید، دویدن در دوران کرونا برای مقابله‌ی قوی تر و بهتر با ویروس کرونا بسیار توصیه می شود. اما این موضوع قطعا شرایط و ضوابط خاص خود را دارد که باید مدنظر داشته باشید.

شرایط و ضوابط دویدن در دوران کرونا

شرایط و ضوابط ورزش کردن در دوران کرونا

همانطور که گفتیم ورزش کردن قطعا در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها مانند کرونا تأثیر بسزایی دارد اما مواقعی نیز هستند که ورزش کردن نه تنها می تواند شرایط بدنی شما را به هم بریزد بلکه شما را نسبت به مقابله ی با بیماری نیز تضعیف کند. لذا با رعایت مواردی که در این قسمت گفته خواهد شد و چنانچه شرایط حادی که ذکر خواهیم کرد را نداشته باشید قطعا دویدن در دوران کرونا مناسب خواهد بود، در غیر این صورت باید از انجام آن صرف نظر کنید.

تب

در مواقعی که بیماری کرونای شما به حدی رسیده باشد که دمای بدن بیشتر از 37 درجه باشد، که برای برخی مواقع تا 40 درجه هم پیش بینی می کنند، اصلا ورزش کردن توصیه نمی شود. چون تب زیاد باعث عطش و کم آبی، ضعف عمومی، کاهش اشتها و کاهش شدید انرژی بدن می شود و شما در این وضعیت با ورزش کردن آن را تشدید خواهید کرد. لذا در چنین فازی از بیماری کرونا احتمال آسیب عضلانی نیز بالاتر رفته و بیماری را وخیم تر می کنید. پس ورزش را کنسل کرده و فقط به فکر تغذیه و استراحت مطلق باشید.

سرفه شدید

یکی دیگر از فازهای بیماری کرونا سرفه های شدید و مکرر همراه با خلط است که بخاطر درگیر کردن سیستم تنفسی و عفونی شدن آن اتفاق می افتد و در چنین شرایطی ورزش کردن نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه وضعیت را بدتر هم خواهد کرد.

البته توجه داشته باشید که سرفه های خشک بدون خلط و نه چندان زیاد مشکلی برای شما ایجاد نمی کنند و فقط می توانید شدت و سختی تمرینات را کم کنید. اما سرفه کردن با مشخصاتی که گفته شد قطعا با ورزش کردن بدتر می شود. ضمن اینکه در ورزش کردن نیازمند تنفس بیشتر هستید، در حالیکه سرفه های خلط دار مانع آن هستند. از لحاظ بهداشت عمومی هم که در نظر بگیرید سرفه یکی از سریع ترین راه های انتقال کروناست و بقیه را نیز مبتلا خواهید کرد.پس دویدن در دوران کرونا با سرفه ممنوع!

اگر باشگاه می‌روید و می‌خواهید در دوران کرونا بهترین برنامه را برای آن داشته باشید، از برنامه بدن سازی حجمی در دوران کرونا استفاده کنید.

ممنوعیت دویدن در دوران کرونا

التهاب روده و معده

یکی دیگر از علائم بیماری کرونا کاهش اشتها و مشکلات معده ای است که به دنبال استفراغ و اسهال و کاهش اشتها رخ خواهد داد. تمامی این موارد در افت شدید انرژی عمومی بدن و همچنین کم آبی اثر گذار هستند. وقتی در چنین شرایطی ورزش کنید قطعا شرایط را از این وضعیتی که هست شدیدتر خواهید کرد. لذا قطعا در این شرایط تمرینات شدید باید قطع شده و فقط تمرینات سبک انجام شوند.

دویدن در دوران کرونا و قبل از آن باید تحت چه شرایطی انجام شود؟

در صورتی که هیچ یک از علائم فوق را ندارید و یا بهتر اینکه اصلا مبتلا نشده اید، می توانید دویدن را طبق توصیه ی مربی ورزشی خود در باشگاه و در خانه انجام دهید. اما قطعا در این دوره که با اپیدمی کرونا مواجه هستیم و این بیماری نیز از راه هوا به سرعت منتقل می شود رعایت نکات جانبی برای سالم ماندن بسیار ضروری است تا از ورزش کردن ضرر نکنید و خود را بهتر و بیشتر برای مقابله با آن آماده کنید:

ورود به باشگاه ممنوع

زمانی که هنوز مبتلا نشده اید یا در فاز حاد با علائم فوق نیستید، ورزش کردن را قطع نکنید اما در محیط عمومی مانند باشگاه حضور نداشته باشید. چون یکی از راه های انتقال این بیماری از طریق تماس با وسایل و سطوح آلوده است و این بستر با وجود وسایل ورزشی که همه از آن استفاده می کنند کاملا مهیاست. دویدن در زمان کرونا در فضای باز بهترین انتخاب است.

انتخاب دیگر شما می‌تواند ورزش کردن در خانه باشد. به همین دلیل و سایر دلایلی که در مقالات قبلی در مورد تردمیل خانگی ذکر کرده‌ایم، خرید این وسایل ورزشی کاملا مفید است.

همچنین توجه داشته باشید که گرمایش و سرمایش محیطی که ورزش می کنید به خوبی انجام شود. به دلیل افزایش تعریق بدن بهتر است از وسایل ورزشی جداگانه استفاده کنید چرا که عرق کردن و تماس پیدا کردن با سطوح آلوده در چنین مکان های عمومی شانس آلوده شدن را افزایش می دهد.

ورزش در پارک و اماکن عمومی تا حد امکان قطع شود

چنانچه علائم ندارید یا هنوز مبتلا نشده اید، می توانید دویدن در زمان کرونا را داشته باشید تا اثرات مثبتی بر روی شما بگذارد. اما ورزش در اماکن عمومی مثل پارک ها که افراد زیادی حضور دارند و ممکن است ناقل بیماری باشند شانس بیمار شدن شما و یا تشدید وضعیت بیماری را بالاتر می برد. لذا اگر مایل بودید که حتما در پارک ورزش کنید فاصله ی 1.5 تا 2 متری را رعایت کنید، از ماسک فیلتردار کمک بگیرید و با هیچ کس دست و روبوسی انجام ندهید.

همچنین در مکان های عمومی مانند پارک علاوه بر نکات گفته شده، باید از ورزش کردن با وسایل ورزشی پارک که عمومی هستند اجتناب کنید چرا که نقش همان وسایل ورزشی باشگاه ها را دارند که توضیح دادیم.

ورزش در خانه در زمان بیماری کرونا

ضدعفونی سازی

چنانچه در محیط بیرون دویدید قبل از ورود به خانه دست ها با الکل ضد عفونی کنید، حتما به حمام بروید و لباس های خود را بشویید. این کار ایمنی و سلامت شما را بالا برده و ورزش را ایمن تر می کند. حتما هنگام ورزش نیز لبا س هایی را بپوشید که از قبل شسته شده اند و کاملا تمیز هستند.

همانطور که مشاهده کردید دویدن در دوران کرونا و قبل و بعد از ابتلا به کرونا شرایط و احتیاط کردن های خاص خود را دارد. چنانچه هنوز مبتلا نشده اید قطعا ورزشی مانند دویدن به شما کمک می کند با تقویت سیستم ایمنی شانس ابتلا را کاهش داده و یا به درجات حاد نرسد و مشکل جدی شما را تهدید نکند اما اگر به بیماری مبتلا شده اید و شرایط حادی دارید قطعا ورزش کردن برای شما آسیب زا خواهد بود و باید آن را قطع کنید. ضمن اینکه اگر مبتلا هستید ولی وضعیت وخیمی ندارید با رعایت موارد گفته شده ورزش کردن را برای خود ایمن کنید.

برخی سوالات رایج

آیا دویدن در دوران کرونا برای بدن ضرر دارد؟

اگر علائم دارید نباید ورزش کنید ولی اگر سالم هستید دویدن به تقویت سیستم ایمنی بدنتان کمک می‌کند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا